home

 

O minunata poveste de iarna canadiana

CANADA MUNTILOR STaNCOsI sI

AURORA BOREALA in YELLOWKNIFE

 

Vancouver - Yellowknife - Aurora Village - Calgary -

Banff - Lake Louise - Canionul Johnston

 

Sunteti invitati sa participati la o noua "poveste de iarna" cu care v-a obisnuit, care va incepe cu Vancouver, desemnat de mai multe ori drept orasul cu cel mai bun nivel de trai din lume, va continua cu Yellowknife, capitala lumii de Nord a Luminilor, cea mai buna locatie din lume pentru vizionarea fenomenului despre care veti afirma ca "v-a luminat" viata. Va fi WOW pentru ca niciun loc de pe Pamant nu se mandreste cu "intunericul intunecat" al acestei zone, astfel incat in fiecare seara, cand nastrusnica si nemaipomenita Aurora apare, veti avea senzatia ca o puteti atinge. Salbaticia nordului canadian, unul dintre cele mai cautate locuri din lume atunci cand luminile nordului isi pun pantofii de dans, va fi scena incredibila pentru noi, spectatorii celui mai ravnit spectacol de lumina al Mamei Natura. Veti descoperi in continuare pitorescul vestului canadian, strabatand teritoriul pe care se inalta maiestuosii Munti Stancosi acoperiti cu zapada stralucitoare, veti fi vrajiti de magia taramurilor inghetate ale parcurilor nationale, unde cascadele inghetate ofera imagini spectaculoase si lacurile s-au transformat in adevarate patinuare. Va veti intoarce cu amintiri de neuitat si fotografii demne de National Geographic!

Perioada: 16.02 - 27.02.2024

 

Ziua 1 / 16.02.2024: Bucuresti - Paris - Vancouver

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:20 / 08:40), de unde se va pleca spre Vancouver cu zborul AF 374 (10:20 / 11:25). Dupa sosirea in cel de-al treilea cel mai mare oras al Canadei vom fi transferati pentru cazare la Hotel Hyatt Regency 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 17.02.2024: Vancouver

Mic dejun. Zi dedicata descoperirii Vancouverului, un oras tanar cu o istorie cu putin peste 100 de ani, care ofera un caleidoscop de atractii. Desemnat de mai multe ori drept orasul cu cel mai bun nivel de trai din lume si in acelasi timp unul dintre cele mai curate orase ale mapamondului, Vancouver a atras de-a lungul timpului atat europeni dar si asiatici, in speciali chinezi. Oras multicultural de o larga diversitate etnica si lingvistica, cu un ritm de viata alert, Vancouverul este astfel pozitionat incat sa se poata evada cu usurinta in mijlocul naturii la doar numai cateva minute de mers cu masina, dispunand in acelasi timp de cel mai mare parc urban de pe continentul american. De toate acestea ne vom putea convinge in timpul turului panoramic de oras care va include Universitatea British Columbia, cu o traditie de peste un secol, Robson Street, a 22-a cea mai scumpa strada din lume, renumita pentru multitudinea de organizatii non-profit care isi au sediul aici, Gastown-ul, inima vechiului oras, un mix perfect de boutique-uri, cafenele, galerii si cladiri din sec. al XIX-lea, Gas Street pe care vom face o scurta plimbare, Chinatown, Podul Lions, unul dintre cele mai frumoase poduri din zona, care face legatura cu Parcul Stanley si Prospect Point, locul de panorama din Parcul Stanley. Vom face o oprire la cele 8 Totem Pole, din Parcul Stanley, minunate exemple ale artei aborigene, transmisa din generatii in generatii, ca o modalitate de conservare a patrimoniului nativ si de a onora ritualurile tribale dupa care ne vom indrepta spre insula Granville, o oaza urbana renumita pentru piata de alimente proaspete, zonele de shopping, numeroasele galerii de arta si restaurante. Ne vom deplasa spre cea mai veche atractie a orasului, Podul Capilano suspendat la 76 m deasupra albiei canionului omonim (intrarea nu este inclusa). Transfer pentru cazare la Hotel Hyatt Regency 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 18.02.2024: Vancouver - Yellowknife

Mic dejun. in prima parte a zilei vom avea timp liber pentru activitati individuale. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Air Canada, zbor AC 8480 (20:50 / 00:19) spre Yellowknife, oras din nord-vestul Canadei, capitala Teritoriilor nord-vestului canadian, situat la o distanta de aprox. 512 km sud fata de Cercul Arctic, la varsarea raului Yellowknife in lacul glaciar The Great Slave Lake. Numele orasului, provine de la intalnirea, care a avut loc langa gura unui rau de pe Lacul The Great Slave, a exploratorului Samuel Hearne, cu indigenii care foloseau cutite cu lama de cupru. Transfer pentru cazare la Hotel Chateau Nova 3* (sau similar 3*).

Ziua 4 / 19.02.2024: Yellowknife - Aurora Village - Yellowknife

Mic dejun. Dimineata vom avea timp liber pentru relaxare si activitati individuale. in jurul pranzului, vom porni insotiti de ghidul local intr-un tur panoramic al orasului Yellowknife, care va include downtown-ul si cateva stopuri la Ansamblul Legislativ al Teritoriilor de nord-vest si in centrul vechi, prilej de a descoperi cate ceva despre istoria si cultura Yellowknife. Fondat in anul 1934, orasul isi are originile in exploatarea aurului si a fost desemnat capitala teritoriala in anul 1967, devenind in timp un hub cultural, economic si al serviciilor guvernamentale pentru teritoriu. Primii locuitori din Yellowknife au numit regiunea Somba K'e care in traducere inseamna locul unde se afla banii. Acest oras vibrant a atras de atunci o populatie diversa, tanara, cu sete de aventuri in salbaticie, viata de noapte plina de viata si experiente memorabile de calatorie arctica. Daca CONDITIIle meteo vor permite, ne vom indrepta spre Great Slave Lake, pe faimosul drum de gheata. intoarce la hotel pentru relaxare. Dupa cina, vom pleca spre Aurora Village pentru o "vanatoare" a jocurilor de lumini ale Aurorei Boreale. Luminile Nordului isi pot face aparitia pe neasteptate, insa pentru a ne bucura din plin de simfonia culorilor, ne vom aventura impreuna cu ghidul local in imprejurimile salbatice acoperite de zapada, de unde cu putin noroc vom putea admira magia Aurorei Boreale. Vom fi intampinati cu bauturi calde in corturi incalzite, special amenajate. intoarce in Yellowknife, pentru cazare la Hotel Chateau Nova 3* (sau similar 3*).

Ziua 5 / 20.02.2024: Yellowknife - Aurora Village - Yellowknife - Aurora Village - Yellowknife

Mic dejun. in prima parte a zilei vom avea timp liber pentru relaxare si activitati individuale. in jurul pranzului, vom fi transferati la Aurora Village unde vom avea dejunul inclus si vom putea experimenta diverse activitati in aer liber, precum giganticul tobogan de zapada, plimbari cu saniile trase de simpaticii caini husky, plimbari cu snowmobile sau cu traditionalii bocanci de zapada, in uluitoarea natura canadiana. Ne vom intoarce apoi la hotel pentru odihna si relaxare. Pe seara, dupa cina, vom porni intr-o noua cautare a Aurorei Boreale. Ne vom indeparta de luminile orasului mergand spre Aurora Village si daca vom fi norocosi vom putea admira si fotografia inca o data dansul pe cer al luminilor verzi, rosii si mov. intoarcere in Yellowknife, pentru cazare la Hotel Chateau Nova 3* (sau similar 3*).

Ziua 6 / 21.02.2024: Yellowknife - Calgary

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecare cu compania WestJet, zbor WS 222 (13:25 / 15:31), spre Calgary, orasul contrastelor, cu zgarie-nori si cowboy. Transfer pentru cazare la Hotel Arts 3* (sau similar 3*).

 

 

Ziua 7 / 22.02.2024: Calgary - Banff

Mic dejun. Plecare spre "bijuteria" Stancosilor, Parcul National Banff, cu izvoare termale, canioane adanci, ghetari spectaculosi si 6641 km2 de padure, regiune declarata Patrimoniu Mondial Natural UNESCO inca din 1985. Muntii Stancosi Canadieni sunt iarna mai spectaculosi decat in oricare alt anotimp, dezvaluindu-si peisajele intr-o lumina noua, stralucitoare, de la albastrul irizant al raurilor inghetate, la lumina fantomatica a Aurorei Boreale. si cu un acoperamant alb de zapada, iarna parca nu e nicaieri in alta parte mai iconica ca aici, cu varfurile impunatoare ale muntilor, cu ghetari, lacuri, cascade si pesteri de o frumusete naucitoare. Vom face un tur al parcului, prilej cu care vom vedea orasul Banff, locul de nastere a sistemului de parcuri si rezervatii naturale din Canada, The Hoodos, formatiunile stancoase sub forma de ace, Surprise Corner, punctul de belvedere spre celebrul Hotel Fairmont Banff Springs, Lacurile Vermillon, Cascadele Bow River, Tunnel Mountain Drive si Lacul Minewanka. in functie de CONDITIIle meteo, optional va veti putea bucura de o calatorie cu gondola in Muntii Sulphur, de unde veti avea posibilitatea de a admira o panorama spectaculoasa. Cina la un restaurant local. Cazare la Banff Caribou Lodge & Spa (sau similar).

Ziua 8 / 23.04.2024: Banff - Lake Louise - Canionul Johnston - Banff

Mic dejun. in prima parte a zilei ne vom deplasa spre Lake Louise, lac inconjurat de ghetari si munti semeti, un peisaj desprins parca dintr-o carte postala. Nimic nu poate egala imaginea uimitoare a lacului Louise inghetat, care priveste semet Ghetarul Victoria, motiv pentru care a fost trecut in top 10 al celor mai frumoase patinuare naturale din lume. Dupa dejun (inclus) ne vom indrepta spre Canionul Johnston, una dintre cele mai populare atractii din Parcul National Banff care are o retea de pasarele de otel incorporate in peretii canionului, care ne vor permite sa mergem de-a lungul acestei catedrale de gheata, cu imagini uluitoare spre defileu. Alaturi de un ghid local vom putea intra intr-o pestera naturala, sa privim in jos caderile de apa si sa ne indreptam spre un turn stralucitor de gheata care se ridica la 30 m deasupra capului nostru. Punctul culminant va fi imaginea stalpilor gigantici de gheata, pe care adesea sunt vazuti alpinistii escaladandu-i. Aceasta plimbare pe gheata, prin habitatul faunei salbatice, va continua pana la o punte superioara de unde vom vedea cascade superbe de gheata. Acest tur este recunoscut ca o experienta care poate fi incadrata "la o data in viata", ce poate fi traita doar in Canada. Spre seara, veti putea avea optional inca o experienta, calda de data aceasta, facand o vizita la izvoarele fierbinti din Banff. Cazare la Banff Caribou Lodge & Spa (sau similar).

Ziua 9 / 24.02.2024: Banff - Calgary

Mic dejun. in aceasta zi ne vom intoarce la Calgary, prilej de a ne mai bucura de pitorescul Muntilor Stancosi si a parcurilor nationale. Odata ajunsi in Calgary, ne vom caza, dupa care vom avea timp liber pentru vizite individuale sau pentru o plimbare pe Stephen Avenue, una dintre cele mai faimoase strazi din oras, o zona ideala pentru sesiunile indelungate de cumparaturi. Cazare la Hotel Arts 3* (sau similar 3*).

Ziua 10 / 25.02.2024: Calgary

Mic dejun. Ne vom intalni cu ghidul local, alaturi de care vom porni intr-un tur panoramic al orasului, care va include principalele atractii ale metropolei canadiene. Vom vedea Fortul Calgary si Parcul Heritage, ce amintesc de vestul salbatic, Satul Olimpic, Calgary Tower (acces optional pe puntea de observatie), zona de shopping Eau Claire Market, cartierul chinezesc, districtul financiar si Parcul Stampede, locul unde se desfasoara concursul anual de rodeo, dar si diverse festivaluri si expozitii. Transfer pentru cazare la Hotel Arts 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 26.02.2024: Calgary - Amsterdam

Mic dejun. Pana la ora transferului la aeroport pentru intoarcerea spre casa, vom avea timp liber pentru ultimele cumparaturi. Transfer la aeroportul din Calgary pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 678 (15:35 / 08:25).

Ziua 12 / 27.02.2024: Amsterdam - Bucuresti

Sosire in Amsterdam la ora 08:25, de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul KL 1373 (09:25 / 13:10).

TARIF: 2670 EURO + 2840 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 980 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de maxim 10 turisti)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Paris - Vancouver si Calgary - Amsterdam - Bucuresti cu companiile Air France / KLM

- transport continental cu avionul pe rutele: Vancouver - Yellowknife si Yellowknife - Calgary cu companiile Air Canada si WestJet

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat si incalzire, adaptat la nr. de turisti

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4*, 3* si lodge

- mese: 2 dejunuri si 3 cine, conform program

- tur panoramic cu ghid local in Vancouver

- 2 deplasari la Aurora Village pentru a urmari Aurora Boreala

- 1 deplasare in Aurora Village pentru a experimenta diverse activitati in aer liber

- tur ghidat in Parcul National Banff

- excursie la Lake Louise si la Canionul Johnston

- tur panoramic cu ghid local in Calgary

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica

- taxa de viza ETA pentru Canada: 10 usd/pers.

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisul obligatoriu in Canada: 10 usd/pers./zi pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, inCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- PASAPORTUL in curs de valabilitate

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie in functie de disponibilitati si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>